Kort om mig

Børn

Antal gennemførte ironmen

Verdensmester skabstitler

Mor til 4

Sammen med min mand, André har jeg 4 børn. Viktoria på 19, som blev student sidste år og dyrker atletik, Christopher på 16, går i 2.G og spiller fodbold i FCK. Emilie er 13, går i 7, klasse og er konkurrencesvømmer. Theresa er 11, går i 5. klasse, dyrker atletik og svømmer. Vi er gode til at slappe af og holde ferier sammen, ind i mellem al træningen.

Levnedsmiddel Ingeniør

Uddannet på Kongelig Veterinær Landbohøjskole og Danmarks Tekniske Universitet, som Levnedsmiddelingeniør, med speciale i “Sammenhængen mellem Kost og Fysisk aktivitet”. Inden da, uddannet Laborant fra Rigshospitalet.

 

3 X verdensmester

2018 Overall AG – VM i Ironman Hawaii

2019 + 2020 AG – VM i Ironman Hawaii

Som 45 årig, lavede jeg den næsthurtigste tid der nogensinde er lavet af en AG kvinde på Hawaii. Jeg er så heldig at jeg fortsat bliver hurtigere og stærkere, for hvert år jeg træner.

 

Jeg hedder Janette Dommer (f.1973), gift med André og mor til 4 dejlige sportsglade børn, uddannet levnedsmiddelingeniør fra DTU og KVL med speciale i ernæring og fysisk aktivitet.

Jeg er nok lidt af en træningsfreak og min livret er kålsalat, men sådan har det ikke altid været….Som barn var jeg smådoven, elskede brun sovs og kartofler og den ene times ugentlige badminton træning forgik ofte foran slikautomaten med min veninde….i gymnasiet stod den på skole, venner og masser af fester….så tiathlet, levnedsmiddelingeniør og mor til 4 lå ikke lige for….

Det hele startede da jeg efter gymnasiet flyttede 1år til Boulder Colorado hvor alle var aktive på den ene eller anden måde, jeg begyndte at løbe i bjergene, klatre, mountainbike, rollerblate mv. Da jeg kom tilbage til DK fortsatte jeg løbet og i 1998 meldte mig til min første Marathon som jeg gennemførte i 3.58 i København…det var jeg fint tilfreds med….året efter mødte jeg André som bestemt var konkurrenceminded og synes der skulle ur på hånden når vi løb..det hjalp lidt på farten:-)…..Et år efter, 2001 fik vi vores første fødte Viktoria, som vi løb med i babyjogger, dernæst Christopher, 2003 og vi løb nu med twin-baby jogger, dernæst Emilie, 2007 og vi løb med twin-babyjogger og klapvogn og til sidst vores sidste fødte Theresa, 2009 og vi løb med twin-babyjogger, klapvogn og Viktoria på cykel. Der var en del indbyggede intervaller i denne måde at løber på, så tiderne på Marathon faldt hurtigt til omkring de 3.12

En dag faldt vi i snak med vores venners nabo som foreslog at vi løb “rigtige” intervaller et par gange om ugen og vupti 3.03 på Marathon….nu blev det pludselig sjovt og jeg begyndte at se det sjove i at konkurrere…

Jeg fik kontakt til en løbetræner som lavede løbeprogram… og i 2011 løb jeg min hurtigste Marathon på 2.58.

Hva så’….hvad skulle næste mål være….André legede med Triathlon verdenen, men jeg synes det var sindssygt og fuldkommen meningsløst og ufeminint…og desuden var jeg model til et billigt grin for børnene når de bad mig prøve at svømme crawl.

Julegaven fra André var et start nr. til Århus 70.3, 2011 samt 2 timers svømmetræning og et træningsprogram…og jeg elsker udfordringer, så der var kun én vej frem:-) (hvilket han godt vidste)

Det var super sjovt og jeg fik blod på tanden for at forsøge mig med den fulde Ironman distance i Barcelona året efter, 2012 hvor jeg vandt min aldersklasse og blev nr.15 overall…græd!!!! siden er det gået fremad og i dag kan jeg kigge tilbage på mange skønne træningstimer og forlængede Ironman weekender sammen med min mand og venner med 1.pladser med hjem i bagagen, Europamester i 70.3 distancen samt 2 fantastiske 4.pladser til VM Ironman på Hawaii.

I 2016 fik jeg Aleksandar Markovic stifter af OOBlife, som træner, han har lært mig utrolig meget omkring mig selv, hvorfor det er sejt at stoppe når kroppen sender dig signaler i stedet for at fortsætte og tro du er sej og så få skader. Han har ligeledes lært mig alt omkring vigtigheden af lifebalance. Og med dette menes, balance mellem familie, arbejde og træning. Du kan ikke præstere hvis der ikke er balance og ro inden i dig.

I 2018 blev jeg verdensmester i min aldersgruppe samt verdensmester på tværs af alle aldersklasser…det var helt fantastisk.

I 2019 forsvarede jeg min verdensmester titel på Hawaii.

Som træner vil jeg give alt min erfaring videre og hjælpe dig med at nå dine mål og drømme.

Min erfaring inden for træning, træningssammensætning, kost, energiindtag, lifebalace, er nogle af de parametre jeg vil videregive udover sparring omkring alt hvad der måtte falde dig ind.

 

Har du brug for hjælp til at nå dine mål?